Loutkar.online
Divadlo Polárka Co šeptají stromyFoto: Divadlo Polárka

Co šeptají stromy nejmenším divákům?

Do Divadla Polárka se jako plnohodnotný divák můžete přibatolit, i když vám není ještě ani rok.

Brzy po derniéře divácky velmi oblíbené inscenace Jak dělá ryba? divadlo představí nový kus pro děti od narození do tří let pod názvem Co šeptají stromy?

V tuzemsku čím dál populárnější žánr divadla pro nejmenší reprezentuje v Divadle Polárka už druhou inscenací režisérka Gabriela Ženatá. Autoři dětem dávají prostor poznávat koloběh ročních období a také koloběh lidského života, sledovat vyrůstajícího chlapce, který se, provázený svou matkou, setkává s životem obklopujícím lesní strom, komunikovat s postavami hranými i loutkovými a pouštět se s nimi do her. Děti budou moci na Malé scéně divadla svobodně a v živé interakci s herci prozkoumat celý svět této inscenace a po svém se jím probatolit. V rámci sezóny věnované hrdinství se v inscenaci Co šeptají stromy? tak stává hrdinou samo dítě, okolo něhož se dějí zvláštní věci, kterým se může divit a objevovat tak už v nejranějším věku divadlo.

V inscenaci se představí hostující herci Filipína Cimrová a David Tchelidze. Autorkou scény a kostýmů je Magdalena Paráčková, která v Polárce pracovala již na inscenaci Tamtadarova dobrodružství. Hudbu pro představení složila Markéta Brothánková, jejíž tvorbu mohou diváci Divadla Polárka již znát z inscenace František z kaštanu, Anežka ze slunečnic.

Premiéra proběhne 23. března v Divadle Polárka.

Natálie Pelcová, 21. 3. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.