Loutkar.online
Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi, oslava Světového dne loutkového divadla 2019Foto: Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi

Oslavte v muzeu svátek loutkářů

Ve čtvrtek 21. března se v Muzeu loutkářských kultur v Chrudimi uskuteční tradiční oslava Světového dne loutkového divadla. Tentokrát bude tematicky zaměřená na loutkářství za 1. světové války.

Světový den loutkového divadla připadá na první jarní den a to je dvojnásobný důvod k oslavám. Celosvětový svátek loutkářů slaví každoročně také Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi. Vzhledem k tomu, že muzeum v tuto chvíli hostí výstavu Loutky na frontě, budou letošní oslavy ve znamení loutkářství za časů 1. světové války. Připomeneme si, jak pevně je právě loutkové divadlo v naší kultuře zakořeněno, a tak nevymizelo ani v tomto nelehkém období.

Během hravého odpoledne se návštěvníci mohou těšit na workshopy, prohlídku výstavy Loutky na frontě i na divadelní představení Zkáza tvrdého meče souboru Buchty a loutky. Tato inscenace byla v loňském roce s úspěchem prezentována v Legiovlaku v rámci společného projektu Muzea loutkářských kultur v Chrudimi a Československé obce legionářské. Během workshopu pak budou návštěvníci společnými silami vytvářet v muzeu „stínovou“ instalaci, která jim umožní podívat se na válku a válečné události z nového úhlu pohledu.

Po celý Světový den loutkového divadla bude navíc vstup do muzea i na veškeré aktivity zdarma.

Břetislav Oliva, 14. 3. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.