Loutkar.online
MauglíFoto: Divadlo u staré herečky

Divadlo U staré herečky získalo cenu v Rakousku

Jana Vyšohlídová se svojí inscenací Mauglí, kterou připravila a uvádí pod hlavičkou „rodinného“ Divadla U staré herečky, zaujala diváky na 40. mezinárodním festivalu Loutkové dni (International Puppentage) v rakouském Mistelbachu, kde získala Cenu publika 2018.

Cena bude předána 23. října 2019 během zahajovacího ceremoniálu následujícího ročníku, kde bude divadlo opět vystupovat.

Jazykově bezbariérová inscenace Mauglí na motivy Kiplingovy Knihy džunglí byla premiérově uvedena 27. října 2017, loutkovou pohádku režíroval Jiří Vyšohlíd, který k ní napsal i hudbu. Jana Vyšohlídová s Mauglím s úspěchem vystoupila nejen na mnoha místech v ČR (např. na Letní Letné, na Divadle evropských regionů v Hradci Králové, na Vyšehrátkách či Přeletu nad loutkářským hnízdem), ale i na festivalu Sampo ve finských Helsinkách.

Předcházející inscenací Jany Vyšohlídové bylo Ošklivé kačátko, s nímž získala diváckou cenu na festivalu Dítě v Dlouhé v roce 2016.

V současné době připravuje (se stejným týmem jako v případě Mauglího) další inscenaci, s níž opět vyjede do zahraničí.

-jv-, 3. 2. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.