Loutkar.online

Divadlo loutek přerušilo do konce února provoz na hlavní scéně

V Divadle loutek Ostrava došlo k havarijní situaci. Do prostoru jeviště i hlediště na hlavní scéně zatéká voda.

Příčinou je především kondenzace par v rozvodech vzduchotechniky, další příčinou může být stávající skladba střechy. Provoz na hlavní scéně je nejméně do konce února přerušen. Diváci mohou vstupenky na zrušená představení vrátit, případně si vybrat náhradní termín, či jiný titul.

Hlavní scéna Divadla loutek Ostrava je až do konce února uzavřená, do jejího prostoru totiž zatéká. Voda se do sálu dostává střechou provaziště. Příčinou je kromě stávající skladby střechy především kondenzace par v systému rozvodů vzduchotechniky. Kvůli bezpečnosti diváků i zaměstnanců divadla a kvůli zabezpečení divadelních technologií před poškozením vodou a vlhkostí byl zrušen veškerý provoz v sále.

Diváci, kteří si již zakoupili vstupenky na lednová představení na hlavní scéně, si mohou na pokladně divadla nechat vrátit peníze, případně vstupenky vyměnit za jiný titul či termín, a to nejpozději do konce roku 2019. Při výměně si mohou vybírat z nasazených představení na alternativní scéně, kde zůstal provoz nepřerušen, a po obnovení provozu i z programu na hlavní scéně.

V divadle aktuálně probíhá plánovaná rekonstrukce hlavní budovy, jejímž investorem je zřizovatel divadla, tedy statutární město Ostrava. Rekonstrukce zahrnuje výměnu oken, zateplení, novou fasádu a počítala také s rekonstrukcí a zateplením střech. Nyní se musí prioritně vyměnit vzduchotechnika, provést její izolace a následně opravit střecha nad provazištěm.

Klára Šebestová, 11. 1. 2019

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.