Loutkar.online
Divadlo Polárka TančírnaFoto: Divadlo Polárka

Tančírna pro nejmenší v Polárce

Že se do tanečních chodí až na střední škole? V Divadle Polárka je od listopadu mohou zažít už děti z mateřské školky. Tančírna je autorský projekt režiséra Jiřího Jelínka a kapelníka Davida Smečky.

Na Malé scéně Polárky čeká na děti čtyřčlenná živá kapela a taneční mistr a mistrová. Jako v opravdových tanečních. „Autorské písně, které pro Tančírnu vznikly, jsou psané na skutečné taneční žánry. Polka, waltz, ale i rock´n roll nebo čača,“ uvádí skladatel a kapelník David Smečka. Texty k písním, ale i režii celého svátečního odpoledne má na svědomí Jiří Jelínek, herec, režisér a frontman dětské kapely Bombarďák. „Nápad na Tančírnu pro nejmenší děti vznikl po jednom z představení v Polárce, kdy jsme si uvědomili, jak rády a přirozeně malé děti tančí,“ osvětluje Jelínek vznik projektu.

Tančírnu bude Polárka uvádět od listopadu vždy přibližně jednou měsíčně v neděli. Jako dress-code se doporučuje sváteční oděv. Zatančit si mohou děti od těch nejmenších, potřeba je jen umět stát na nohou a mít chuť k tanci. „Děti se skutečně formou hry seznámí se základními tanečními kroky, ale především jde o to, aby si taneční odpoledne užily,“ doplňuje umělecký šéf Polárky Jan Cimr.

 

Projekt vzniká jako součást doprovodného programu Divadla Polárka GalaPolárka.

Natálie Pelcová, 1. 12. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.