Loutkar.online
Naivní divadlo Liberec, O hodině navíc aneb Potlach v hustníkuFoto: Josef Ptáček


Premiéra v Naivním divadle

V sobotu 13. října uvedlo Naivní divadlo Liberec první novinku této sezóny, loutkovou komedii O hodině navíc aneb Potlach v hustníku.

Jak už samotný název napovídá, souvisí děj této inscenace s trampingem. A není to náhoda. Vždyť právě v těchto dnech slavíme, společně s výročím vzniku republiky, 100 let trampingu v Čechách. Navíc je říjen měsícem, kdy se během jedné víkendové noci posouvá čas o hodinu nazpět. A právě během této tajuplné „hodiny navíc“ vrcholí nová inscenace podle původní hry Víta Peřiny (v NDL např. Budulínek, Komáři se ženili a další) a v režii plzeňského loutkáře Tomáše Dvořáka (Alibaba a čtyřicet loupežníků, Labutí jezírko).

Jejími hlavními hrdiny jsou sourozenci Maruška a Honzík, kteří se s otcem, bývalým trampem, vydávají do trampské osady ukryté hluboko v lesích. Zde se právě koná sraz trampů, řečený potlach. Nikdo z nich netuší, že právě tuto noc, ve chvíli, kdy dojde k onomu kouzelnému posunu času, prožijí společně jedno velké a úžasné noční dobrodružství. Diváci se mohou těšit na krásné loutky, nemálo humoru a na živou hudbu, která provází celé představení.

Inscenace, určená dětem od 6 let, je zároveň příspěvkem k aktuálně probíhající debatě o tom, zda posouvání času zrušit, nebo zachovat.

Jana Pittnerová, 16. 10. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.