Loutkar.online
Divadlo Bajka O Slunečníku, Měsíčníku a VětrníkuFoto: Divadlo Bajka

O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku v Divadle Bajka

Začátkem října měla v Divadle Bajka premiéru inscenace O Slunečníku, Měsíčníku a Větrníku.

„Za Slunce, Měsíc a Vítr provdá princ svoje sestry a sám se vydá do světa, kde podstoupí boj o srdce nezkrotné princezny. Nesplní však slib, otevře zakázanou komnatu, a kdyby nebylo mocných švagrů, jistě by princeznu, která je v moci Ohnivého krále, navždy ztratil. Pohádka o lásce a o tom, co se stane, když člověk zruší dané slovo. Nejtěžší na světě je totiž posbírat rozbité střepy a všechno zase slepit. Jediné štěstí, že lásce přeje celý svět – Slunce, Měsíc, Vítr a že ten, kdo miluje, neztrácí naději.“

Nejnovější inscenaci loutkové scény Těšínského divadla režírovala Marie Míková, která je společně se Zbyhněvem Siwekem také autorkou hudby. Scénografii a loutky vytvořil pro Těšínské divadlo Michal Hejmovský.

red, 13. 10. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.