Loutkar.online
6. narozeniny, Muzeum Karla ZemanaFoto: Muzeum Karla Zemana

Den plný kouzel a filmových triků

V sobotu 6. října slaví filmové pražské Muzeum Karla Zemana 6. narozeniny. K oslavám svého výročí připravilo den plný kouzel, filmových triků a animačních workshopů.

Návštěvníci se mohou těšit na nově zrekonstruovaný trik Karla Zemana napodobující efekt rozpínajícího se barevného kouře, na interaktivní workshop se světově uznávaným trikovým specialistou Borisem Masníkem a mnohé další. V rámci kouzel nebude chybět rudolfinská alchymistická show, ani malostranská strašidla.

„Muzeum Karla Zemana je unikátní svým hravým pojetím, kdy si návštěvníci na vlastních telefonech mohou vyzkoušet jednotlivé filmové triky a nahlédnout za oponu konkrétních filmových kouzel,“ představuje Muzeum detailněji Kateřina Kuthanová a dodává, že „právě kouzla a triky jsou motivem oslav letošních narozenin.“ 6. října 2018 uplyne přesně šest let od otevření malostranského Muzea, které zůstalo jediným stálým muzeem zabývajícím se filmovými triky a speciálními efekty v České republice.

Muzeum tak poprvé představí např. kreativní dílnu s nově zrekonstruovaným trikem Karla Zemana napodobující efekt rozpínajícího se barevného kouře nebo rudolfinskou alchymistickou show a malostranského vodníka v Čertovce. Chybět nebudou ani kreativní dílničky s optickými triky pro nejmenší a animační workshopy, ve kterých se účastníci naučí rozanimovat písek a kouř. Celodenní program doplní mikromagie nadaného kouzelníka Siatrise Kana a výuka základních divadelních triků s herci z pražského Divadla pod Palmovkou.

Celodenní program je pro návštěvníky expozice zcela zdarma. Stačí si při koupi lístků do expozice vyžádat čarovný plánek s mapou stanovišť a užít si narozeninové oslavy naplno. Více informací o programu na webových stránkách Muzea Karla Zemana.

Kateřina Kuthanová a red, 2. 10. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.