Loutkar.online
Loutky v nemocnici Létajícíc peřina  Vypsaná fiXa, Mandrage, Vltava, Tata Bojs, Květy, Tornádo Lue, Zuby Nehty, Už jsme doma, Petr Váša, Původní Bureš, Krystyna Skalická, Mantaban, Iritující Pýchora, Beata HlavenkováFoto: Loutky v nemocnici: Létající peřina

Loutky v nemocnici vydávají CD

Přední kapely současné české hudební scény se sešly na CD Létající peřina, které vyšlo na konci prázdnin.

Vypsaná fiXa, Mandrage, Vltava, Tata Bojs, Květy, Tornádo Lue, Zuby Nehty, Už jsme doma, Petr Váša, Původní Bureš, Krystyna Skalická, Mantaban, Iritující Pýchora a Beata Hlavenková složili písničky, které budou dělat radost dětem v nemocnicích a léčebnách v Čechách i na Moravě. Rozdávat je budou při svých návštěvách herci divadelního spolku Loutky v nemocnici na konci svých návštěv, při kterých pomáhají zejména dětským pacientům, aby se zase smáli. I členové Loutek v nemocnici přidali dvě písničky. Na disku tak nalezneme šestnáct skladeb, z nichž všechny vznikly přímo pro tuto kompilaci anebo v prezentované podobě na CD vychází poprvé.

Mezi posluchačsky nejsilnější skladby jistě budou patřit ty, které se přímo vztahují k atmosféře v nemocnicích. Například písně Něco by se mělo stát (Květy) či Bublina (Vypsaná fixa) anebo úvodní skladba disku s názvem Dlouhý obvaz (Loutky v nemocnici) vystihují pocity, které každý malý pacient někdy prožívá… Na druhou stranu pestrou žánrovou i atmosférovou mozaiku titulu tvoří i legrační anebo zpěvné písničky jako Romaduuuuur (Krystyna a přátelé), Bez přezůvek bos (Mandrage) či Nehty (Iritující Pýchora). Nezapadne ani nový remix písně Vítej (Tata Bojs, Bert & Friends) či nápadité Kytky do nemocnice (kaktus a narcis) Beaty Hlavenkové. Žánrové osvěžení pak přináší neofolk v písni Raci (Mathaban) anebo Petr Váša se svým fyzickým básnictvím.

Loutky v nemocnici Létající peřinaFoto: Loutky v nemocnici: Létající peřina

„Jsem moc ráda, že na náš nápad reagovali tak zajímaví interpreti a své písně nám, a především nemocným dětem věnovali. Je skvělé poslouchat, jak se svěřeného úkolu zhostili. Létající peřina je nacpaná moc dobrými písničkami a jsem si jistá, že až přiletí do nemocničních pokojů, pořádně to tam provětrá.“ představuje nahrávku Marka Míková, principálka Loutek v nemocnici a autorka vybraných písní Loutek v nemocnici. Ač většina nákladu míří k nemocničním postýlkám, nahrávku si můžete pořídit i v běžné distribuci, podpoříte tím činnost spolku Loutky v nemocnici. K dostání bude u dobrých prodejců hudby a na www.indies.eu.

Jakub Matějka, 12. 9. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.