Loutkar.online
Žižkovská loutka 2018Foto: Žižkovská loutka 2018

Mezinárodní loutkový festival Žižkovská loutka je opět tady

Víkend 14. – 16. září bude ve znamení třetího ročníku mezinárodního festivalu Žižkovská loutka.Přijďte se pobavit do Atria, do KC Vozovna či nově do Žižkovského divadla Járy Cimrmana.

Mezinárodní festival Žižkovská loutka si v minulých dvou letech získal srdce diváků, malých i velkých. Letošní třetí ročník, který se bude konat od pátku 14. do neděle 16. září 2018 a který bude svou podstatou věnován letošnímu stému výročí naší republiky, se příspěvková organizace Za Trojku rozhodla představit divákům trochu jinou dramaturgii a loutkářské soubory, které zde zatím nehrály.

„Je tomu už 100 let, co se naše zem stala sama sebou, pak na dlouho přišlo hodně strádání, ale je tomu už víc než 28 let, co naše zem je opět svobodná. A my to chceme s Vámi všemi loutkáři světa i Čech, fanoušky oživlé hmoty, diváky všech barev pleti, všech vyznání, různorodých jazyků, oslavit co nejradostněji. Přijďte na náš festival s mezinárodní účastí a účasti loutkářů z celé ČR. Všichni se sjedou na Žižkov v Praze 3. Program pro děti, dospělé, průvod, dílny, koncerty jsou připraveny k oslavě takového výročí. Vím, že máme ve světě skvělou pověst. Jsme loutkářskou velmocí. Ale někdy legenda může trochu předbíhat svůj vzor a je tedy na nás, abychom dokázali, že loutky k naší zemi patří a naši několik staletí starou tradici dál rozvíjeli“, zve všechny Tomáš Běhal, dramaturg festivalu Žižkovská loutka 2018.

K jeho pozvání se připojuje i starosta městské části Praha 3, Alexander Bellu: „Měl jsem tu čest být už u zrodu tohoto skvělého festivalu a vždy se těším na další ročník. Ten letošní bude opět trochu jiný. I když veselý a plný radosti, bude současně tajemný a velkolepý. Určitě se přijďte přesvědčit, těšíme se na Vás.“

Ze zahraničních loutkových souborů se mohou letos diváci těšit na proslulé ruské soubory Medvěd a Jerenduk či japonského loutkaře Noriyuki Sawa s jeho legendárním Krysařem. Kromě nich ale uvidíte opět např. známé a skvělé Buchty a Loutky nebo Divadlo Lokvar a další. Celý program najdete na webových stránkách festivalu.

Mathilda Pham, 6. 9. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.