Loutkar.online
Divadlo Continuo - Foto: Karel Fořt

Mezinárodní divadelní site specific projekt Divadla Continuo “8”

8. – 15. 8. 2018

8 večerů, 8 režisérů a 8 pohledů na události 20. století, zaznamenané v rozhlasových nahrávkách, v divadelním zpracování mladých tvůrců z České republiky, z Evropy i zámoří.

Divadlo Continuo pořádá již 22. ročník Mezinárodního site specific projektu. Na vzniku inscenace se podílí 8 mladých režisérů z několika evropských zemí. Tématem letošního projektu s jednoduchým názvem „8“ jsou události 20. století, které se odehrály v letopočtech s osmičkou na konci a jsou jakoukoliv formou zaznamenané na rozhlasových či jiných nahrávkách. Právě audio nahrávky jsou výchozím materiálem pro práci všech režisérů, kteří si jednotlivé události vybrali. Diváci se mohou těšit na pestrou mozaiku či směs rozmanitých divadelních přístupů jednotlivých tvůrců. Výsledná inscenace tak bude spojovat fyzické, výtvarné či loutkové divadlo, performance art, tanec i vizuální instalaci.

Zuzana Bednarčiková, 8. 8. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.