Loutkar.online
Loutkářská Chrudim 2018Foto: Loutkářská Chrudim 2018

Ceny Loutkářské Chrudimi jsou rozdány

Odborná porota 67. Loutkářské Chrudimi letos udělila celkem šest cen, tři doporučení na Jiráskův Hronov a jednu přímou nominaci.

Loutkářská Chrudim opět přinesla to nelepší z české amatérské loutkové scény, co za poslední sezónu vzniklo. Porotci se shodli na tom, že program festivalu nabídl souhrnný obraz současné české loutkářské scény – objevily se tu inscenace pro různě staré děti i pro dospělé, inscenace tradicionalistické i alternativní. Porota pracovala ve složení Tomáš Alferi, Martin Hak, Tomáš Jarkovský, Petra Kosová, Blanka Luňáková a Karel Vostárek a z pestrého festivalového programu nakonec udělila cenu Barboře Maksymovové za koncept inscenace Asi jsme špatně odbočili… (JakKdo, ZUŠ F. A. Šporka, Jaroměř), souboru Desgirafes (ZUŠ F. A. Šporka, Jaroměř) za inscenaci Lepardessus, dále pak souboru Rámus (Plzeň) za inscenaci Vox populi, Souboru C (Svitavy) za inscenaci Hotel, Loutkovému divadlu v Boudě za inscenaci No, to dá rozum… a souboru MajTo (ZUŠ Petra Ebena, Žamberk) za inscenaci Šťastný princ.

Inscenace Šťastný princ si také z Chrudimi odvezla přímou nominaci na Jiráskův Hronov, zatímco inscenace Vox populi, Hotel a No, to dá rozum byly na Jiráskův Hronov porotou doporučeny.

Adéla Vondráková, 9. 7. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.