Loutkar.online
Anifilm 2018Foto: Eva Kořínková, Anifilm

Anifilm přinese opět divadelní představení pro děti

Od 1. do 6. května se koná v Třeboni Mezinárodní festival animovaného filmu, který již tradičně vedle filmových projekcí nabízí i divadla pro děti.

Na divadelní představení uvedená v rámci Anifilmu se můžete přijít podívat do Festivalového stanu v zámecké zahradě od středy do soboty, a to vždy od 10:00. Vstup je zdarma.

Co vás letos čeká? Tak například Kejklířské divadlo s Kabinetem létajících úžasností, které připravil Vojta Vrtek. Přímo před vašimi zraky dojde na žonglérskou svačinku, magický oběd i čarodějné koště po babičce. Kabinet létajících úžasností je výběr z originálních i klasických kejklířských kusů spojených do svébytného alternativního divadelního představení. Koná se ve středu 2. května.

Následující den se můžete přijít podívat na představení Bajaja z dílny Divadla Víti Marčíka, který si z pražské přehlídky Dítě v Dlouhé přivezl Cenu Vojty Šálka (1999). Získal ji možná I proto, že všechna představení rodinného divadla Marčíků nejsou pouhým převyprávěním pohádkových příběhů, ale svébytným způsobem budí představivost diváků a sálá z nich naděje, že když budeme jen trochu chtít, nic není ztraceno.

V pátek 4. května čeká diváky Kolotoč pohádek z dílny divadla Já to jsem, které vzniklo z postkybernetickopankovodechovkové kapely. Dvě až tři klasické pohádky v jedné inscenaci vás přivedou do světa originálních, ručně řezaných loutek, hrajících své příběhy na kolotoči.

Na sobotní dopoledne 5. května přichystal festival Vodnickou pohádku v podání Koňmo divadelné společnosti. Rozverné představení pro malé i velké, ve kterém maňásci ožívají a opět dřevění, čert čaruje, vodník miluje, mlynářka hudruje, voda stříká a dva se při tom můžou strhnout. Současnou podobu dostala inscenace na podzim roku 2009 úpravou pro dva herce a zejména převedením části zodpovědnosti na pět herců lipových z dílny řezbáře Honzy Růžičky.

Malvína Balvínová, 26. 4. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.