Loutkar.online
Divadlo Polárka ObřiFoto: Divadlo Polárka

Polárkoví lektoři přivedou na Leitnerku Obry

Velikonoční pondělí nemusí patřit jen pomlázce a kraslicím, ale i nové divadelní premiéře.

V této pohádce o obrech, kterým „nestačilo, že jsou obři, ale kteří chtěli být obři a ještě obrovatější“ nejsou děti jen diváky. Inscenace je tzv. participačním divadlem: diváci mohou svou účastí podílet na vývoji příběhu a mohou ho dovést ke šťastnému konci. „Myslím, že tento titul má v sobě mnoho aktuálních metafor. S vyvyšováním se nad ostatní a s bojem o moc se mohou děti setkat jak mezi sebou, tak na straně dospělých, i v dnešní politice. Člověk by se takovému chování měl umět postavit. Neznamená to, že se smíří s průměrem, ale že by měl energii věnovat správným věcem a především ze správného důvodu.“ říká režisérka inscenace Juliána Vališková.

Představení hrají lektoři Divadla Polárka, kteří se specializují na nové divadelní tvary i na to, jak dětem divadlo otevřít a více je do něj zapojit. K hlavní činnosti lektorů v Divadle Polárka patří workshopy k jednotlivým divadelním představením. Ty si kladou za cíl vychovat diváka kritického, ale pro divadlo zapáleného. Takového, který o představení přemýšlí, zvládne i závažnější témata, přijme alternativnější přístup, poznává divadelní prostředky a učí se rozklíčovat divadelní jazyk.

Režie: Juliána Vališková

Hrají: Iveta Kocifajová, Petr Pidrman a Juliána Vališková

Scénografie: Kateřina Veselá

Výroba: Vojtěch Havelka

Natálie Pelcová, 28. 3. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.