Loutkar.online
Jsou místa oblíbená tmou... NDLFoto: Michal Kořán

Naivní divadlo a jeho tvůrci výrazně bodovali během předávání Cen divadelní kritiky

Inscenace Naivního divadla Jsou místa oblíbená tmou, kde nikdy a nic na ostrovech se skrývá odlehlých (režie Filip Homola) se výrazně prosadila ve výroční anketě českých divadelních kritiků, na jejímž základě jsou udělovány Ceny divadelní kritiky (dříve Ceny Alfréda Radoka).

Výtvarník Kamil Bělohlávek zvítězil v kategorii Scénografie roku a stal se tak historicky prvním držitelem tohoto prestižního ocenění spojeným s inscenací Naivního divadla.

Filip Homola s Michalem Kořánem (oba dva ukrytí pod hlavičkou ambientního uskupení Kora et le Mechanix) se v kategorii Hudba roku umístili na celkovém druhém místě.

Samotná inscenace, kterou režisér Filip Homola připravil ve studiovém prostoru NDL podle knihy Judith Schalansky Atlas odlehlých ostrovů, se v hlavní kategorii Inscenace roku umístila na skvělém (společném) 4. – 6. místě, což je pro oblastní loutkové divadlo v konkurenci špičkových pražských, brněnských či ostravských činoherních scén nesmírný úspěch. Ten je podtržen i krásným 5. – 6. místem pro samotné Naivní divadlo v kategorii Divadlo roku.

Vít Peřina, 19. 3. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.