Loutkar.online
Vánoční svatbu sněhuláka KarlaFoto: Petr Vodička

Mezinárodní festival Anifilm zveřejnil krátké soutěžní filmy

O tom, které krátkometrážní filmy se utkají v mezinárodní soutěži letošního Anifilmu (1. – 6. května, Třeboň), je už rozhodnuto.

Z celkového počtu 1406 přihlášených počinů nominovala výběrová komise celkem 120 snímků: 37 krátkých filmů, 43 filmů studentských, 22 videoklipů a 18 abstraktních a nenarativních animací. Jejich kompletní soupis naleznete na stránkách Anifilmu.

Do každé ze jmenovaných kategorií se probojoval český zástupce nebo dokonce zástupci. Největším úspěchem pro českou loutkářskou obec je jednoznačně nominace pro Vánoční svatbu sněhuláka Karla (režie Petr Vodička). Celkem byly vybrány filmy z 37 zemí světa, a to včetně ne vždy zastoupených států jako například Malajsie, Thajsko, Tunisko, Mexiko, Argentina, Brazílie, Jižní Korea, Japonsko, Čína nebo Bělorusko. Nominace ve zbylých kategoriích (celovečerní filmy, národní soutěž Český obzor" a soutěž nezávislých počítačových her) přislíbil festival zveřejnit v nejbližších dnech.

Malvína Balvínová, 25. 2. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.