Loutkar.online
Tamtadarova dobrodružství_Divadlo PolárkaFoto: archiv

Ohrožený svět strašidel v Polárce

V Divadle Polárka budou mít 24. února diváci možnost nahlédnout do ohroženého světa strašidel prostřednictvím autorské pohádky Adama Steinbauera Tamtadarova dobrodružství – O strašidlech jako ohroženém druhu.

Příběh, odehrávající se v tajuplném lese, je určen pro diváky od pěti let.

Tamtadar je osmiletý chlapec, který si rád vymýšlí dobrodružné příběhy. Když jednou opět zapomene udělat domácí úkol, dostane od rodičů „zaracha“ a tak se rozhodne utéct z domu. Shodou náhod však narazí na podivínského souseda Tudumtuma, který ho pošle na dobrodružnou výpravu za záchranou fantazijních bytostí – strašidel. Jejich svět je lidským působením čím dál více poškozen a tak strašidla vymírají. Ta, která přežila, se marně pokoušejí integrovat do lidské společnosti. Hejkal žije v popelnici, rusalka na městském nábřeží, bludice osamělá a vyhládlá v temné jeskyni, kam se schovala před lidským působením. Tamtadar se během svého putování stává pro strašidla svého druhu autoritou a podaří se mu je přesvědčit o tom, že má jejich existence ve světě význam. Na své cestě světem strašidel bude muset také prokázat svou odvahu a odhodlání.

Tamtadarova dobrodružství (O strašidlech jako ohroženém druhu)

scénář a režie: Adam Steinbauer

dramaturgie: Libor Brzobohatý

scéna a kostýmy: Magdaléna Paráčková

výroba dřevěných loutek: Jakub Růžička

hudba: David Baránek

hrají: Tomáš Sukup, Matěj Záhořík, Tereza Lexová, Milada Vyhnálková j.h.

Premiéra se koná 24. 2. 2018.

Natálie Pelcová, 19. 2. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.