Loutkar.online
O beránkovi, který spadl z nebe, Naivní divadloFoto: Josef Ptáček

Naivní divadlo míří na Dálný východ

Hned dva dny po premiéře inscenace Řekl bych nějakej vtip a pak bych umřel smíchy se Naivní divadlo Liberec vydá na dalekou cestu.

Poprvé ve své historii se totiž představí v Japonsku, kam odlétá 18. února. Během pěti dnů tam absolvuje turné po třech městech, v nichž sehraje svoji proslulou nonverbální inscenaci pro nejmenší diváky, O beránkovi, který spadl z nebe.

Inscenace O beránkovi, který spadl z nebe (autor: Fred Rodrian – Vít Peřina a kol., režie: Michaela Homolová, výprava: Robert Smolík) nasbírala od premiéry dlouhou řadu ocenění, včetně ceny ERIK udělované nejlepší české loutkové inscenaci sezóny. I díky tomu, že pracuje s minimem textu, je srozumitelná nejen dětem ve věku kolem dvou let, ale především divákům po celém světě. Naivní divadlo ji sehrálo již ve většině evropských zemí, ale také v USA či Izraeli. Hostování v Japonsku se uskutečňuje na základě pozvání pana Takaki Kidy, generálního sekretáře Mezinárodního loutkářského centra ve městě Iida. Ten si „Beránka“ vyhlédl při své návštěvě festivalu Mateřinka v Liberci v roce 2015. Kromě loutkového divadla ve dvoumilionovém městě Iida (v prefektuře Nagano) odehraje NDL „Beránka“ také v Ósace a v Kisarazú.

Mezinárodní loutkářské centrum ve městě Iida (Iida Puppet Center) je nejdůležitějším loutkářským střediskem v Japonsku a pozvání je pro NDL velkou poctou.

Vít Peřina, 13. 2. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.