Loutkar.online
Kronikáři JČDFoto: Petr Zikmund

Vychází CD S NAHRÁVKOU MUZIKÁLU KRONIKÁŘI

V historii Jihočeského divadla byly několikrát uvedeny tzv. vícesouborové inscenace.

Na tuto tradici jsme navázal muzikál Kronikáři. V mnoha ohledech byl však tento počin jedinečný: poprvé v historii Jihočeského divadla byl napsán zcela nový, autorský rodinný muzikál a poprvé na něm spolupracovaly všechny čtyři soubory. Režie se ujal zkušený režisér Petr Hašek. Na přelomu října a listopadu loňského roku vstoupil muzikál Kronikáři z autorské dílny skladatele Davida Hlaváče, scénáristy Davida Košťáka a autorky textů Heleny Kebrtové do své další etapy.

Velký zájem publika totiž přivedl autory a tvůrce inscenace do nahrávacího studia Českého rozhlasu v Českých Budějovicích a dal vzniknout nahrávce tohoto mimořádného projektu. Na nahrávce se představí sólisté opery, herci Malého divadla a sbor a orchestr opery Jihočeského divadla pod vedením dirigenta Pavla Trojana.

Zvuková režie: Michal Pekárek

Hudební režie: David Hlaváč

Mix a mastering: Petr Zatloukal

Text bookletu: Helena Kebrtová

CD vstupuje na trh necelý rok od premiéry na scéně Jihočeského divadla. Nahrávka Kronikáři s podtitulem Stručné dějiny světa v muzikálu, vychází na CD, ale i v digitálních formátech, a bude od 2. února 2018 v distribuci vydavatelství Supraphon. Vydavatelem nahrávky je Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích.

Jana Mazurová, 28. 1. 2018

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.