Loutkar.online
PlaváčekFoto: Martin Kuriš

Plaváček s loutkami Martina Kuriše

8. prosince se uskuteční v Domě dětí a mládeže v Ústí nad Labem hned tři představení nové loutkové inscenace O Plaváčkovi aneb Tři zlaté vlasy děda Vševěda.

Divadelní adaptaci Erbenova textu nastudovali posluchači FUD UJEP pod vedením pedagoga a výtvarníka Martina Kuriše. Inscenace vznikla ve spolupráci fakulty umění a designu s pedagogickou fakultou.

„Jedná se o divadlo spojené s principy výchovné dramatiky. Studenti se částečně podíleli na výrobě výpravy, vytvořili k inscenaci hudbu, nastudovali celou hru a veřejně ji také uvedou,“ říká autor loutek Martin Kuriš a dodává: „Celý divadelní projekt by měl potěšit nejen děti, ale i dospělé.“

PlaváčekFoto: Martin Kuriš

Výroba a nastudování s devíti studenty pod vedením Martina Kuriše trvaly celý rok. Scénář k loutkové hře vycházel z kreseb studentky Viktoriy Kudilchak z pedagogické fakulty, která celou pohádku ilustrovala. Tvorba jednotlivých scénických obrazů vznikala ve vzájemné spolupráci pedagoga a studentů. Stejně tak režie a samotné nastudování inscenace. Hudbu a zvuk měl na starosti Tomáš Říha a grafické zpracování Anna Hrubá. Autorem loutek je Martin Kuriš. Na výrobě kostýmů spolupracovali tři studentky z Ateliéru textil – Dziyana Harneichuk, Elizaveta Fedorova, Kseniia Fedorova.

Dopolední uvedení hry je plánováno pro školní děti, večerní pro veřejnost.

Jana Kasaničová, 1. 12. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.