Loutkar.online

12. přehlídka individuálních výstupů s loutkou 2017–2018

Memoriál Petra Slunečka

Skupina amatérských loutkářů Svazu českých divadelních ochotníků vyhlašuje 12. ročník přehlídky individuálních výstupů s loutkou a malých loutkářskvch forem.

Posláním přehlídky je působit na zvýšení úrovně loutkoherecké práce v amatérských loutkářských souborech a podpořit vystupování loutkářů při nejrůznějších příležitostech. Při vyhlášení pravidel přehlídky byly vyhodnoceny zkušenosti z uspořádání předchozích ročníků akce.

Přehlídky se může zúčastnit každý obyvatel ČR starší šesti let, který podá včas přihlášku. Délka výstupu by neměla překročit dobu 7 minut. Další podmínkou je, že loutkové divadlo není pro něj zdrojem obživy. V přihlášce účastník uvede, do které kategorie se hlásí, dále pak název výstupu s uvedení autorů, své jméno, adresu, PSČ, datum narození a případně členství v souboru.

Organizace přehlídky je dvoustupňová. Podle počtu přihlášených a místa jejich pobytu v ČR budou uspořádána první postupová kola. Nejlepší výstupy vybrané porotou postoupí do užšího výběru, případně přímo do finále. Finále přehlídky se uskuteční v rámci programu Loutkářské Chrudim 2018. První kola budou naplánována v termínu od dubna do května 2018.

Přihlášku je třeba zaslat na adresu ředitele přehlídky nejpozději do 30. 12. 2017.

Kategorie výstupů

1. výstupy jednotlivců:

2. výstupy studentů ZUŠ, učitelek mateřských škol,

3. výstupy malých, nejvýše tříčlenných skupin.

Způsoby hodnocení výstupů

1. Dramaturgie výstupu – celková úroveň textu, případně námětu, jeho myšlenková závažnost, nápaditost a originalita pojetí.

2. Loutkoherecký projev – zvládnutí loutky, hlasového provedení.

3. Výtvarné řešení

4. Celkový účinek výstupu, který je kritériem rozhodujícím.

Poroty pro obě kola jmenuje SAL SČDO. Ty vyhodnotí všechny výstupy a určí postupující. Finálová porota určí vítěze v jednotlivých kategoriích, případně ocení vystupující za zajímavé výkony. Ceny mohou získat pouze vystupující loutkáři na přehlídce. Všichni účastníci přehlídky obdrží účastnické diplomy, vítězové a jinak ocenění pak věcné ceny. Zabezpečení akce SAL SČDO garantuje zabezpečení konání přehlídky a účastníkům uhradí cestovní náklady.

Aleš Pop, předseda SAL SČDO, Jiří Krása, ředitel přehlídky

Přihlášky a případné dotazy zasílejte na adresu:

Jiří Krása, Bukolská 774/6, 181 00 Praha8

e-mail: jirikrasa@centrum.cz

Pro další informace sledujte www.divadlo-iiskra.cz

Jiří Krása, 13. 12. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.