Loutkar.online
Divadlo Continuo, Kratochvílení 2017Foto: archiv

V kruhu – site specific projekt Kratochvílení 2017

Divadlo Continuo slaví 25 let své činnosti a po 10 letech se vrací do zahrad zámku Kratochvíle. Od 3. do 14. srpna vždy od 21 hodin.

Od 4. července připravuje Divadlo Continuo spolu s dvacítkou umělců z 12 zemí Evropy a zámoří site specific projekt Kratochvílení 2017. Po 10 letech se soubor vrací do zahrad zámku Kratochvíle.

Tématem připravované inscenace, která vzniká stejně jako ve všech předešlých letech speciálně a pouze pro vybraný prostor, je jeden ze základních myšlenkových sporů naší západní civilizace – koncept utopie a dystopie. Otázka jak a zda vůbec lze ideálně a spravedlivě organizovat lidskou společnost, jež se prolíná historií západní civilizace od jejího počátku.

Kratochvílení 2017, Divadlo ContinuoFoto: Karel Fořt

Výchozí inspirací pro vznik inscenace V kruhu se stal model zámku Kratochvíle, jehož prostor odpovídá renesanční představě utopického modelu, jakési oázy – parafráze bezstarostné (kratochvilné) rajské zahrady obehnané zdí uprostřed divoké krajiny a chaosu lidského hemžení. Tento utopický model je v připravované inscenaci konfrontován s obrazy současné evropské společnosti a aktuálními otázkami jejího směřování.

„Téměř dvouhodinová inscenace se odehraje výlučně na hladině 400 metrů dlouhého vodního kanálu, který obklopuje renesanční vilu. Pro tento účel vznikají na vodě speciální konstrukce, které umožní divákům sledovat divadelní akci odehrávající se na hladině i na dně vodního příkopu“, vysvětluje Pavel Štourač, umělecký vedoucí souboru.

Stejně tak mohou diváci očekávat jedinečnou vizuální poetiku Continua, která tento soubor proslavila a která se v letech 1997–2006 rozvíjela právě na Kratochvíli v rámci projektu Kratochvílení a následně během dalších deseti let, kdy soubor pracoval v netradičních nedivadelních prostorách (hladina rybníka Otrhanec v Malovicích, okolní krajina, staré továrny, sklepení písecké Sladovny, či v jedoucím vlaku lokální tratě Netolice – Malovice).

Divadlo Continuo je mezinárodní divadelní soubor založený v roce 1992. Práci Divadla Continuo je prakticky nemožné žánrově zařadit. Ve svých projektech propojuje pohyb, tanec a fyzické herectví s postupy loutkového divadla, živou hudbou a výraznou výtvarnou stylizací. Toto vše pak vytváří nezaměnitelnou poetiku a jedinečnost jednotlivých inscenací.

Inscenaci V kruhu, která vzniká pod režijním vedením Pavla Štourače, bude provázet živá hudba pod taktovkou Elii Morettiho, člena Divadla Continuo. Scénografie a výtvarné řešení inscenace vzniká pod vedením Heleny Štouračové. Na inscenaci dále spolupracovala Julia Ulehla, americká zpěvačka a etnomuzikoložka.

Vstupenky:

předprodej v síti GoOut: 330,- / snížené 250,- (děti 10+, studenti, důchodci, ZTP)

na místě: 380,- / snížené 300,-

Děti do 10 let mají vstup zdarma.

Projekt vzniká za podpory Ministerstva kultury České republiky, Jihočeského kraje a Státního fondu kultury České republiky

Zuzana Bednarčiková, 27. 7. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.