Loutkar.online
Lajka_animovaný filmFoto: archiv

Dokončení celovečerního loutkového filmu Lajka má pomoci Kickstarter

Tvorba Aurela Klimta, jednoho z nejrespektovanějších českých animátorů a režisérů, zahrnuje krátké i středometrážní filmy.

Klimt je skutečným následovníkem dlouhé a hrdé tradice českých loutkařů, jako byli například Břetislav Pojar nebo Jiří Trnka.

Posledních deset let strávil prací na svém celovečerním debutu – loutkovém filmu Lajka o první hrdinné průzkumnici vesmíru. Výpravný loutkový snímek bude trvat devadesát minut a je pojatý jako stereoskopický muzikál.

V tuto chvíli se snímek nachází těsně před dokončením, nicméně kvůli extrémně náročné a zdlouhavé výrobě již nezbývají peníze na postprodukci. Proto se autoři rozhodli obrátit se na diváky – nyní se může zapojit veřejnost a pomoci na Kickstarteru.

Malvína Balvínová, 17. 6. 2017

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.