Loutkar.online
Loutkový seriál Živě z mechuFoto: archiv

Loutkový seriál Živě z mechu už je dotočený

Plýtvání potravinami, předsudky vůči druhým, ale i obyčejné ranní vstávání – to jsou jen některá z témat původního loutkového seriálu Živě z mechu, který letos o Vánocích představí internetová televize Stream.cz.

Seriál je volným pokračováním krátkého filmu Až po uši v mechu, který získal cenu diváků na letošním Anifilmu. Hrdiny jsou lesní trnci Bertík a Josefka, kteří se seznámí s mladou Rusalkou a podpoří ji , aby se stala moderátorkou lesního radia. A právě z pozice již zkušené moderátorky nám Rusalka zprostředkuje šest nových krátkých příběhů.

„Kromě Bertíka, Josefky a Rusalky se diváci můžou těšit i na nové postavy, které jsme vyrobily jen kvůli seriálu: objeví se tajemná Bludička, opelichaný Krtek, nebo třeba legrační Sysel,“ poodhaluje seriál režisér Filip Pošivač. „Snažili jsme se všechny díly udělat zábavné a zároveň poučné – klasické pohádkové poučky v nich však nenajdete,“ dodává.

Rusalce, která celý seriál moderuje, propůjčí hlas opět herečka Anna Polívková. Kromě Filipa Pošivače se na seriálu podíleli Barbora Valecká a kameraman Václav Fronk. Hlavním animátorem byl Jiří Krupička, jednoho dílu se zhostil i Vojtěch Kiss. Novou posilou byl také scenárista Hynek Trojánek. Seriál, který pro Stream.cz vyrábí nutprodukce, bude mít internetovou premiéru na Štědrý den. Na trailer se můžete podívat zde

Malvína Balvínová, 20. 12. 2016

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.