Loutkar.online

Novodvorský Zvoneček 2016

Od čtvrtka 24. listopadu do soboty 26. listopadu bude patřit Kulturní centrum Novodvorská loutkovému festivalu Novodvorský Zvoneček.

Je to v pořadí druhý ročník, hlavním garantem festivalu je Tradiční loutkové divadlo Zvoneček a díky podpoře městské části Praha 4 jsou všechna představení zdarma.

Všední dny, čtvrtek a pátek, budou patřit hlavně mateřským a základním školám z Prahy 4. Sobota přináší maraton českých loutkářských uskupení, zahrají mj. Buchty a loutky, Říše Loutek, Divadlo Toy Machine, Spolek Baribal či Teatro Truhla. Pro malé i velké návštěvníky festivalu jsou připravené loutkářské dílny, výstava a samozřejmě spousta pohádek, nejen od TLD Zvoneček, ale i jejich kolegů loutkářů z celé České republiky.

Tradiční loutkové divadlo Zvoneček založil Jiří Vorel, který za své téměř padesátileté působení nasbíral přes 2 tisíce historických loutek. Tuto unikátní sbírku nyní spravuje jeho manželka Alena Vorlová, která je od letošního roku čestnou občankou Prahy 4. S historickými loutkami zapůjčenými ze sbírky manželů Vorlových stále hraje Tradiční loutkové divadlo Zvoneček.

TLD Zvoneček, 23. 11. 2016

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.