Loutkar.online

Plzeňská Animánie chystá loutkové projekce, workshop i výstavu

Jako každý rok, i letos v listopadu se sjedou dětští tvůrci do Plzně na festival Animánie. Ten kromě soutěžních projekcí nabídne doprovodný program, v němž budou zastoupeny i filmové loutky. Jedenáctý ročník oblíbeného tuzemského festivalu proběhne 17. – 22. listopadu.

Dětští tvůrci nejezdí do Plzně jen soutěžit, ale i se inspirovat. Na Animánii se proto také tradičně bude promítat také profesionální tvorba a i příznivci loutkového filmu si přijdou na své. Program festivalu zahrnuje jak prověřenou klasiku (loutkový Ferda Mravenec Týrlové, Dobrý voják Švejk od legendy českého animovaného filmu Jiřího Trnky), tak nejnovější počiny, jakými jsou například Vánoční Balada Michala Žabky (realizovaná podle námětu Břetislava Pojara) či americká Anomalisa, která vyhrála mimo jiné soutěž celovečerních snímků na letošním Anifilmu. Promítat se bude také kombinovaný celovečerní film Jana Bubeníčka Smrtelné historky.

Kromě toho se ale diváci budou moct i na loutky zblízka podívat v rámci výstavy ve foyer Moving Station (Koperníkova 56, Plzeň ). Vystaveny budou Filmové dekorace a loutky z filmu Vánoční balada a seriálu Povídání o mamince a tatínkovi.

Ti, co plánují loutkové filmy natáčet, se mohou přihlásit na specializovaný workshop.

Více informací najdete na stránkách festivalu: http://animanie.cz/festival2016/

Malvína Balvínová, 22. 10. 2016

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.