Loutkar.online
Obří loutka rytíře byla vyrobena dle výtvarného návrhu Josefa SodomkyFoto: Sladovna Písek, o.p.s.

Sedmimetrový rytíř zahájí výstavu v Písku

Nevšední zážitek slibují organizátoři pro všechny, kdo se přijdou podívat na vernisáž interaktivní výstavy Loutková akademie, která začíná 13. května ve výstavních prostorách zrekonstruované budovy písecké sladovny.

Obří loutka rytíře byla vyrobena podle výtvarného návrhu Josefa Sodomky na sklonku roku 2014. Ocelový obr vznikal v Třešti v Kovárně Na vyhlídce. V lednu 2015 byl rytíř součástí slavnostního zahájení Plzeň EHMK (Evropské hlavní město kultury 2015), podíval se do dánského Silkeborgu a nyní se představí píseckým divákům v rámci vernisáže nové interaktivní výstavy Loutková akademie. Jeho triumfální pochod v okolí Kamenného mostu v Písku za doprovodu hudby a světel předá několika měsíční vládu nad Sladovnou malým kolegům z loutkového světa a zároveň bude vrcholem prvního dne Cipískoviště 2016.

V pátek 13. května již v devět hodin ráno začíná program plný tvořivých dílen a večerníčků. V 19 hodin přijde na řadu vernisáž výstavy, kterou zahájí loutkové divadelní představení. Vyvrcholením večera bude triumfální příchod obří sedmimetrové loutky rytíře ve v 21 hodin.

Interaktivní výstava Loutková akademie bude ke zhlédnutí do konce října 2016.

Součástí expozice budou ukázky profesionální práce čtyř úspěšných českých loutkových divadel – Divadla Alfa z Plzně, Malého divadla z Českých Budějovic, Naivního divadla z Liberce a Divadla DRAK z Hradce Králové.

red, 12. 5. 2016

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Hurvínkova otce

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.