Loutkar.online
Fekete Seretlek: KARFoto: Studio DAMÚZA o.p.s.

Fekete Seretlek uvede inscenaci Kar

V pondělí 16. května uvede Studio Damúza v Paláci Akropolis premiéru nové inscenace kapely Fekete Seretlek s názvem Kar. Metamorfózu hudby, divadla a kabaretu v režii Matiji Solce.

Herci a hudebníci pod vedením slovinského umělce Matiji Solce přivedou k životu nejen své nástroje, ale i rozličné předměty a představivost diváků. Ti se postupně budou se skleničkou vína v ruce vžívat do osudů postav příběhu o Anně Karenině. Harmonika, perkuse, housle, cello, basa a pěti hlas provedou diváky spojením hudby a divadla, kabaretu a intimních scén pohyblivých předmětů.

Kapela Fekete Seretlek svým osobitým způsobem používá tradiční lidové motivy a písně z celého světa. Tyto inspirace pak skládá do nových originálních tvarů a kompozic. Violoncello, akordeon, trumpeta, perkuse, kontrabas, housle a pět hlasů. Na jevišti se tak představí pět hudebníků a zároveň herců, absolventů oboru herectví katedry alternativního a loutkového divadla na pražské DAMU.

„Kar se opírá o tzv. object theatre, tedy divadlo objektů. V prostoru Paláce Akropolis tak budou příběh Anny Kareniny vyprávět nejen herci a hudební nástroje, ale i skleničky, samovar a mnohé další věci“ říká Matija Solce, režisér inscenace.

Premiéra představení Fekete Seretlek – Kar – 16. a 17. května, 20:00, Palác Akropolis

Režie: Matija Solce

Hrají: Pavol Smolárik, Anna Bubníková, Jiří N. Jelínek, Ivo Sedláček, Jan Meduna a Matija Solce

Scénografie: Marianna Stránská

red, 12. 5. 2016

Článek zatím nemá žádný komentář.
Vložit komentář:

Jméno a příjmení (povinné)

Příspěvek

Potvrďte, prosím, že nejste loutka: napište jméno Spejblova syna

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.