Loutkar.online

Malíková, Nina: Blahopřejeme

Prof. Karel Makonj (9. 12. 1947)

Milý Karle, připadá mi to nedávno, co jsem ti blahopřála ke kulatinám a ono to je už zase o pět let víc. Mezitím ses – po letech – konečně dočkal publikace, která sumarizovala tvou činnost ve Vedeném divadle, tvé smělé plány, studie i vztah k divadlu herce a loutky. Zapsal ses do historie také ve školních funkcích na KALD – jako výkonný zástupce vedoucího katedry, pomáhal jsi stavět na nohy loutkářskou školu v Osijeku a při tom všem (s nezbytnou cigaretou a hrnkem kávy v ruce) ještě vtipkovat o lehkosti bytí – jeho sladkostech i obsesích. Vždycky jsem obdivovala, jak se v tobě prapodivně snoubí teoretik, dramaturg, režisér a člověk s utajeným smyslem pro krásy života, který ti zanechali tvoji jihoslovanští předci i člověk s osobitým smyslem pro humor, který umějí přečíst jen vyvolení.

Ale teď tohle přání vypadá spíše jako nekrolog a už vidím, jak se tomu všemu potutelně usmíváš. Takže za všechno a za všechny: Karle, mnoga ljeta, živijó! Tvoje Nina

Loutkář 6/2012, s. 292.

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.