Loutkar.online

Nina Malíková: Úvodník

Milí čtenáři,

ti věrní předplatitelé a příznivci našeho časopisu vědí, že Loutkář č. 4 bývá pravidelně věnován především dvěma velkým loutkářským událostem: Mateřince (v sudých rocích Skupově Plzni) a Loutkářské Chrudimi. Ani letos tomu není jinak, i když 60. Loutkářská Chrudim si tentokráte vydobyla zaslouženě opravdu větší část čísla, které právě držíte v ruce.

Ale nejen festivaly živ je český loutkář a ti, kteří je sledují. Objevilo se totiž i několik mladých (ne tak úplně začínajících) nadějných loutkářů, na které jsme vás už letos několikráte upozorňovali, a protože je jejich na Mateřince aplaudovaná inscenace Back to Bullerbyn, ale i divadelní výsledky několikaměsíčního pobytu ve Slovinsku inspirovaly k zajímavé práci, přinášíme vám jejich autorský text nazvaný Proč?, který možná pobídne k realizaci i jiné soubory.

A na co se máte v příštím čísle těšit? Na výsledky české ofenzivy na jubilejním 50. světovém loutkářském festivalu v Charleville-Mézières, na ohlasy Spectacula interesse a samozřejmě na to, kdo a co se objeví v programu na letošním Přeletu nad loutkářským hnízdem.

A ještě něco: naše webové stránky se v posledních týdnech staly opravdu aktuálnější. Podívejte se na ně. Najdete tam zajímavé zprávy, kontakty i nabídky. A protože to je s dostupností Loutkáře v „papírové“ podobě složité v Praze, ale i mimo ni, a protože si stěžujete, že nevíte, kde máte svůj oblíbený časopis koupit, sledujte nás aspoň na www.loutkar.eu!

Hezký start do nové divadelní sezóny, školního roku i do nostalgického podzimu, který bude plný divadelních událostí.

Loutkář 4/2011, s. 159.

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.