Loutkar.online

Malíková, Nina: ERIK 2006

Vždycky je to napínavé, ale tentokráte šlo několik dní před Přeletem skutečně do tuhého. Nejmenovaný zástupce Divadla DNO (že, Tomáši Bělohlávku?!) se totiž pod nátlakem blížícího se slavnostního večera s předáním putovní ceny přiznal, že mu Erika někdo ukradl. Zděšení nebralo konce. Byl povolán Jaroslav Doležal, který sice nového Erika v tak krátkém termínu nemohl znovu vyřezat, ale zato vyrobil velmi vtipnou repliku, která byla „v záloze“. A pak se najednou Erik ve školní skřínce našel. Je to záhada. A tak bude mít díky tomu redakce Loutkáře přece jen nějakou cenu. Přece tu „náhradní“ neřezal Jaroslav Doležal jen tak pro nic za nic! A navíc – co kdyby se zase Erik v nějaké skrýši ztratil?

Všichni už asi víte, jak to 4. 11. s Erikem dopadlo a kdo si ho nakonec odnesl, ale pro pořádek a také pro ty, kteří chtějí vědět, kdo se umístil na dalších místech:

1. místo (a Erika získalo) Divadlo Alfa, Plzeň za inscenaci Tři mušketýři v režii Tomáše Dvořáka a ve výpravě Ivana Nesvedy

2. místo Divadlo v Boudě, Plzeň: Jan za chrta dán

3. místo (ale jen o 1 bod méně!) Hana Voříšková za kolekci svých divadelních drobniček: Minicirkus, Oříšková chaloupka a Grónská písnička

4. místo Divadlo DRAK, Hradec Králové: Jak si hrají tatínkové

5. místo Naivní divadlo Liberec: Krásný nadhasič aneb Požár Národního divadla

Loutkář 6/2006, s. 283.

Provozovatelem těchto stránek je Sdružení pro vydávání časopisu Loutkář, Celetná 595/17 Praha, IČ: 67363741. Obsah těchto stránek je předmětem práva autorského a bez svolení provozovatele stránek jej nelze dále šířit. Provozovatel neodpovídá za obsah stránek třetích osob, na které na svých stránkách odkazuje. Vstup do administrace zde.